Mainos

Lehti: Sharon valmis purkamaan siirtokuntia

"Olen päättänyt tehdä kaikkeni rauhansopimuksen saavuttamiseksi", sanoo Israelin pääministeri Ariel Sharon Haarez-lehden haastattelussa.

Israelin pääministeri Ariel Sharon on valmis juutalaisten siirtokuntien purkamiseen osana Lähi-idän rauhanratkaisua, kertoo israelilainen Haarez-sanomalehti.

Lehden haastattelema Sharon sanoi olevansa rauhan nimissä valmis ratkaisuihin, jotka ovat tuskallisia jokaiselle juutalaiselle ja hänelle henkilökohtaisesti.

- Koko historiamme nivoutuu näihin paikkoihin: Betlehemiin, Shilohiin, Beit Eliin. Tiedän, että meidän täytyy luopua joistakin paikoista, Sharon sanoi.

- Olen päättänyt tehdä kaikkeni rauhansopimuksen saavuttamiseksi.

Oikeistolainen Sharon on aiemmin tunnettu juutalaisten siirtokuntien vankkana puolustajana. Vuoden 1967 sodassa miehitetyille palestiinalaisalueille rakennettujen siirtokuntien kohtalo on yksi Israelin ja palestiinalaisten välejä hiertävistä kiistakysymyksistä.

Israel alensi hälytysvalmiuttaan

Israelin puolustusministeri Shaul Mofaz määräsi tänään maan armeijan alentamaan hälytysvalmiuttaan, jota on pidetty yllä mahdollisen Irakin ohjusiskun vuoksi. Israelin armeija on ollut täydellisessä hälytysvalmiudessa siitä saakka, kun Yhdysvallat hyökkäsi Irakiin.

Mofaz myös kehotti tavallisia israelilaisia luopumaan suojanaamareiden käytöstä.

- Kun liittouman joukot ovat saaneet haltuunsa nämä alueet (Länsi-Irakissa) ja sotilasviranomaisten mukaan uhka Israelin yltä poistunut. Tavallisten kansalaisten ei tarvitse enää kantaa kaasunaamareita tai pitää kotonaan ilmatiiviitä huoneita, sanottiin puolustusministeriöstä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.