Mainos

Lehti: SAS rikkonut turvamääräyksiään

Tanskalaislehden mukaan lentoyhtiö on toistuvasti laiminlyönyt turvajärjestelyjä, joilla varmistetaan, ettei lentokoneiden moottoreissa ole jäätä.

Skandinavian lentoyhtiö SAS on rikkonut useita kertoja omia turvamääräyksiään, joilla varmistetaan, ettei lentokoneiden moottoreissa ole jäätä, kertoo tanskalainen Politiken-lehti. Lehti on saanut haltuunsa SAS:n sisäisen muistion.

Lehden mukaan esimerkiksi joulukuussa 1998 peräti kuuden SAS:n koneen moottorit vaurioituivat Oslon lentokentällä jäätymisongelmien vuoksi. Jälkikäteen kävi ilmi, etteivät kyseisten koneiden ohjaajat olleet suorittaneet moottoreiden koekäyttöä ennen lähtöä.

Samanlaisia ongelmia on esiintynyt lehden mukaan myös vuonna 2002. Syynä määräysten laiminlyömiseen on lehden mukaan ollut muun muassa halu välttää myöhästymisiä.

Tanskan liikenneministeri Flemming Hansen aikoo pyytää Tanskan ilmailulaitokselta lisäselvityksen asiasta. Ilmailulaitoksen toimistopäällikkö Asbo Holse kertoo viranomaisten tienneen asiasta ja vaatineen, että miehistöille annettavat määräykset tehdään selvemmiksi ja yksiselitteisemmiksi.

SAS:n lentojohtajan Klas Johnssonin mukaan yhtiö ei ole ajoittain kiinnittänyt tarpeeksi huomiota moottoreiden jääongelmiin. Lentoturvallisuus ei ole kuitenkaan ollut koskaan vaarassa, hän vakuuttaa.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.