Mainos

Lehti: Saksa ja USA eivät aio vakoilla toisiaan

Saksa ja Yhdysvallat aikovat sopia, etteivät vakoile toisiaan, kirjoittaa saksalainen Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Lehden mukaan maat ovat neuvotelleet asiasta kuluneella viikolla Washingtonissa. Sopimus on määrä sinetöidä ilmeisesti alkuvuodesta.

Lehti perustaa kirjoituksensa Saksan hallitusta lähellä oleviin nimettömiin lähteisiin. AFP:n tavoittama hallituksen edustaja ei kommentoinut lehden tietoja.

Myös toinen saksalaislehti, Der Spiegel, kirjoittaa maiden keskustelevan vakoilun pelisäännöistä. Lehden mukaan maat ovat päässeet yhteisymmärrykseen, ettei teollisuusvakoilua toista vastaan harjoiteta.

Saksan ja Yhdysvaltain välejä ovat viime aikoina hiertäneet paljastukset, joiden mukaan Yhdysvallat on salakuunnellut liittokansleri Angela Merkelin matkapuhelinta.

Der Spiegelin mukaan Yhdysvaltain turvallisuusviraston NSA:n johtaja Keith Alexander on myöntänyt Merkelin salakuuntelun. Kun amerikkalainen senaattori oli kysynyt häneltä salakuuntelusta, Alexander vastasi, ettei asia pitänyt enää paikkaansa. Der Spiegelin mukaan tieto on peräisin henkilöiltä, jotka olivat läsnä tapaamisessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.