Mainos

Lehti: Rikollisjärjestöjen määrä Ruotsissa kasvanut rajusti

Kymmenen vuotta sitten poliisi laski maassa olevan vain kuusi moottoripyöräjengiä. Nyt määrä on moninkertaistunut, kirjoittaa Dagens Nyheter. Mukana on myös suomalaisia.

Rikollisten liigojen ja verkostojen määrä on kymmenen viime vuoden aikana moninkertaistunut Ruotsissa, sanomalehti Dagens Nyheter kirjoittaa.

Lehden mukaan Ruotsissa on 46 ryhmittymää 23 eri paikkakunnalla.

Kymmenen vuotta sitten poliisi laski, että maassa oli vain kuusi moottoripyöräjengiä. Tätä nykyä rikollisissa liigoissa liikkuu 650-700 henkeä, ja useimmat heistä on tuomittu väkivaltarikoksista.

Ruotsin poliisin mukaan maassa olisi kaikkiaan 33 moottoripyöräliigaa ja niissä 315 jäsentä. Liigoissa pyörivät ovat lähes järjestään Ruotsin poliisille tuttuja ja ovat syyllistyneet väkivalta- ja talousrikoksiin sekä luvattomien aseiden hallussapitoon.

Viime aikoina liigat ovat saaneet jalansijaa myös sisämaassa ja niillä on toimintaa Taalainmaalla ja Värmlannissa.

Suomalaisia puoli tusinaa

Tukholman Helvetin enkeli -moottoripyöräjengissä vaikuttaa poliisin mukaan puolisen tusinaa suomalaista.

-Tukholman kahdessa Helvetin enkeli -osastossa on kuudesta seitsemään suomalaista, jotka ovat osastojen perusjengiä. Yhtä lailla kuin muillakin Helvetin enkeleillä myös heillä on raskas rikosrekisteri, kertoo Claes-Erik Lindsten Tukholman läänin rikospoliisista.

Lindstenin mukaan suomalaiset kuuluivat syksyllä 1993 perustettuun ns. Perkele-ryhmään. Seuraavana keväänä ryhmä liittoutui yhteen erään toisen moottoripyöräjengin kanssa ja otti nimekseen Perkele Choppers.

-1990-luvun lopulla heistä tuli ensin Helvetin enkelien tukiryhmä ja helmikuussa 1997 Helvetin enkelien täysvaltaisia jäseniä, Lindsten täsmentää.

Lindstenin mukaan Ruotsin poliisilla ei ole tiedossa, että Göteborgin, Helsingborgin ja Malmön Helvetin enkeleissä ja Bandidos-osastoissa olisi suomalaisia. Yhteyksiä Suomeen pidetään tiiviisti.

-Se kuuluu näiden moottoripyöräjengien luonteeseen. Ne pitävät tiivisti yhteyksiä naapurimaiden liigoihin, Lindsten kertoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.