Mainos

Lehti: Puolet suomalaisista vastustaa lisäydinvoimaa

Lähes puolet suomalaisista ei halua Suomeen enää yhtään uutta ydinreaktoria. Aamulehden teettämästä kyselystä selviää, että naisista peräti 64 prosenttia vastustaa ydinvoiman lisärakentamista.

Yhden ydinreaktorin ottaisi vastaan 22 prosenttia suomalaisista, kun taas kolmen ydinreaktorin rakentamista kannattaa vain kuusi prosenttia.

Uraanin louhimisen suhteen suomalaiset ovat myötämielisempiä. Louhimista Suomesta kannattaa puolet vastaajista ja vastustaa 34 prosenttia. Taloustutkimus haastatteli tutkimusta varten tuhatta suomalaista maaliskuun alkupuolella. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kysymys lisäydinvoiman rakentamisesta on ajankohtainen, koska hallitukselta odotetaan asiasta esitystä aivan lähiviikkoina.

Helsingin Sanomien tekemän kyselyn mukaan eduskunnassa puolueiden rivit ovat vielä hajallaan lisäydinvoiman suhteen. Vain vihreät on yksituumaisesti lisäydinvoimaa vastaan. Keskustan ja Sdp:n eduskuntaryhmiä asia sen sijaan jakaa voimakkaasti.

Etenkin Sdp:n ryhmässä on paljon edustajia, jotka antaisivat luvan kaikille kolmelle hakijalle, Fortumille, TVO:lle ja Fennovoimalle. Toisaalta ryhmän sisältä löytyy myös niitä, jotka äänestävät lupaa vastaan.

Helsingin Sanomat lähetti kansanedustajille tällä viikolla kyselyn, johon vastasi 125 edustajaa. Kyselyssä kysyttiin, kuinka monta uutta ydinvoimalupaa pitäisi myöntää.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.