Lehti: Pöyhönen joutuu oikeuteen steroideista

Poliisi on Ilta-Sanomien mukaan löytänyt entisen pikajuoksijan Markus Pöyhösen luota kotietsinnässä anabolisia steroideja. Hän on saanut syytteen laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä. Pöyhönen kertoo löytäneensä pussukan maastosta ollessaan normaalilla kuntolenkillä. Poliisi ei usko selitystä.

Kotietsintä tehtiin noin vuosi sitten, ja se liittyi väitettyyn kunnianloukkausjuttuun. Ilta-Sanomien mukaan toistaiseksi ei tiedetä, onko Pöyhönen itse käyttänyt aineita.

MTV3 ei tavoittanut Pöyhöstä tänään.

Kyse on klenbuterolista ja metandienonista. Molemmat ovat urheilukilpailuissa ja kilpailujen ulkopuolella kiellettyjä aineita. Klenbuterolilla on voimakas anabolinen vaikutus. Se suurentaa lihassoluja niiden määrän säilyessä ennallaan.

Pöyhönen, 30, oli viime vuonna voittamassa Helsingin Kisa-Veikoille 4 x 100 metrin Suomen mestaruutta. Muutoin hän ei ole viime vuosina juuri kilpaillut. Suomea hän on viimeksi edustanut Euroopan cupissa 2007.

Suomen urheiluliiton puheenjohtaja Antti Pihlakoski kertoi Berliinissä, ettei tapauksesta ole oltu SUL:ään yhteydessä.

- Emme tiedä tästä sen enempää kuin julkisuudessa on kerrottu. Tutkimme asiaa puoleltamme, kun nämä MM-kilpailut ovat ohi, Pihlakoski sanoi.

Kesällä 2002 Pöyhönen ylsi neljänneksi Münchenin EM-kilpailuissa sadalla metrillä. Sen jälkeen hänen uransa on ollut rikkonainen lukuisien vammojen takia. Loppuvuodesta 2006 hän kävi nilkkaleikkauksessa. Pöyhösen ennätys sadalla metrillä on 10,23.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat