Mainos

Lehti: Poliisi epäilee kolmea venäläistä Litvinenkon murhasta

Venäläiskolmikon jäsenet olivat Litvinenkon tavoin Neuvostoliiton salaisen palvelun KGB:n agentteja. Mahdollisten pidätysmääräysten pelätään vahingoittavan Britannian ja Venäjän suhteita.

Britannian poliisi on lähiaikoina esittämässä kolmen venäläisen pidättämistä epäiltyinä entisen venäläisagentin Aleksandr Litvinenkon murhasta Lontoossa viime vuonna, kertoo brittilehti Mail on Sunday.

Kolme epäiltyä ovat Andrei Lugovoi, Dmitri Kovtun ja Vjatsheslav Sokolenko, jotka tapasivat Litvinenkon Lontoossa kolme viikkoa ennen kuin tämä menehtyi radioaktiiviseen myrkkyyn sairaalassa. Kolmikon jäsenet olivat Litvinenkon tavoin Neuvostoliiton salaisen palvelun KGB:n agentteja.

Lehden mukaan pidätysmääräysten esittäminen vahingoittaisi entisestään Britannian ja Venäjän suhteita. Lehti pitää lähes selviönä, että Venäjä kieltäytyisi luovuttamasta kolmea epäiltyä.

Mail on Sunday kertoi kuitenkin, että Britannian syyttäjänviraston mukaan mitään päätöksiä syytteiden esittämisestä Litvinenko-jutussa ei ole tehty.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.