Mainos

Lehti: Pohjois-Korea kutsunut Ricen vierailulle

Pohjois-Korea haluaa japanilaislehden mukaan ratkaista ydinkiistansa kaksin Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvallat on kiistänyt tiedon kutsusta.

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-ilin hallitus on kutsunut Yhdysvaltain ulkoministerin Condoleezza Ricen vierailulle Pjongjangiin, kertoi diplomaattilähteitä lainannut japanilaislehti Nihon Keizai Shimbun tiistaina.

Pohjois-Korea haluaa lehden mukaan ratkaista ydinkiistansa pikemminkin kaksin Yhdysvaltain kanssa kuin maitten ja Kiinan, Etelä-Korean, Japanin sekä Venäjän kanssa. Edelliset kuuden valtion neuvottelut päättyivät tuloksettomina 2004.

Japanilaisvirkamies sanoi tänään tiedotustilaisuudessa, että Yhdysvallat on kiistänyt Nihon Keizai Shimbunin uutisen. Toisessa lehdistötilaisuudessa Japanin ulkoministeri Nobutaka Machimura sanoi, ettei Yhdysvallat ole luopunut pyrkimyksistä kuuden maan neuvotteluihin.

Parhaillaan meneillään olevissa Pohjois- ja Etelä-Koreoiden välisissä neuvotteluissa Etelä-Korea on yrittänyt houkutella pohjoista naapuriaan kuuden maan neuvotteluihin.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.