Mainos

Lehti: Norvestiaa laskutetiin tilaamattomista töistä

Pörssinoteeratun sijoitusyhtiön Norvestian asioiden puinti julkisuudessa jatkui tänään, kun ruotsalaislehti Dagens Nyheter kirjoitti yhtiön kahden ruotsalaisen pääomistajan laskuttaneen Norvestiaa tilaamattomista töistä.

Norvestian kiistaa läheltä seurannut suomalainen sanoo lehtijutun pitävän paikkansa. Pääomistajat laskuttivat suomalaista Norvestiaa kolmessa kuukaudessa lähes miljoonan kruunun arvosta. Pelkästään John Tengberg lähetti tammi-maaliskuulta yli 630 000 kruunun laskun konsulttityöstä, jota kukaan yhtiön johdossa ei ollut tilannut ja jota kukaan ei halunnut.

Tengberg laskutti Norvestiaa ja sen tytäryhtiötä Neomarkkaa yhdessä liikekumppaninsa Claes Werkellin kanssa, joka on nykyisin Norvestian toimitusjohtaja. Pelkästään tammikuussa Tengbergolisi laskujen mukaan työskennellyt Norvestian ja Neomarkan hyväksi 231 tuntia 904 kruunun tuntikorvauksella. Lisäksi yhtiöiltä laskutettiin 200 kruunun toimistokulut tunnilta. Näin Tengbergille kertyi 250 000 kruunun kuukausipalkka.

Dagens Nyheterin mukaan toimiva johto ei ollut koskaan tilannut Tengbergin tekemää konsulttityötä. Helsingissä toimiva henkilöstö piti Tengbergin työn tuloksia turhauttavina, hän muun muassa ennusti että maailman pörssit romahtaisivat ja kurssit laskisivat 75-90 prosenttia.

Tiedotussotaa pörssitiedotteilla

Norvestian sisäiset ongelmat pongahtivat julkisuuteen viime viikon alussa, kun pikaisesti koolle kutsuttu hallituksen kokous päätti erottaa Norvestian suomalaisen toimitusjohtajan Kim Lindströmin. Hallituksen suomalaisjäsenet Tom Schubert, Jarmo Leppiniemi ja Ralf Lehtonen vastustivat Lindströmin erottamista, ja erosivat itse hallitustehtävistään vastalauseena potkuille.

Tämän jälkeen osapuolet ovat selvitelleet erimielisyyksiään niin lehtien palstoilla kuin pörssitiedotteissakin. Kuumana perunana kiistassa ovat olleet juuri pääomistajien yhtiöltä laskuttamat konsulttipalkkiot. Lindströmin potkujen väitetään johtuneen hänen halustaan selvittää palkkioiden perusteita.

Norvestian pienosakkaat vaativat nyt Leppiniemen johdolla erityistilintarkastusta. Lindströmin seuraajaksi nimitetty Claes Werkell on vastannut julkisuudessa esitettyihin väitteisiin ahkerasti lähettämällä monisivuisia pörssitiedotteita. Viimeksi tiistaina ruotsinkielinen 11-sivuinen tiedote kiistää eri lehtien juttuja tarkasti nimeltä ja päivältä mainiten.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.