Lehti: Nokialla lähes 2,5 miljardin euron verorästit Intiassa

Nokialla on Intiassa 210 miljardin rupian eli lähes 2,5 miljardin euron verorästit, kirjoittaa Times of India -lehti.

Intian verottajan arvio on kymmenkertainen verrattuna aiemmin julkisuudessa olleisiin vaatimuksiin.

Rästejä on verottajan mukaan kertynyt vuodesta 2006 lähtien. Nokian väitetään jättäneen maksamatta ohjelmistojen tekijänoikeuksiin liittyviä veroja. Nokian näkemyksen mukaan verot tulee maksaa Suomeen. Maan veroviranomaiset jäädyttivät Nokian kännykkätehtaan ja yhtiön varoja lokakuussa kiistan vuoksi.

Nokia on tarjoutunut maksamaan verottajalle yli 350 miljoonaa euroa, jos yhtiön kanta todetaan vääräksi. Alkuperäisen 85 miljoonan lisäksi Nokia korotti tarjoustaan vielä 270 miljoonalla, Reuters kertoi eilen. Verottaja ei ole kuitenkaan pitänyt summaa riittävänä.

Kiistaa käsitellään tänään Delhin korkeimmassa oikeudessa. Jos ratkaisua ei saada aikaan torstaihin mennessä, Chennain tehdasta ei voida siirtää Microsoftille Nokian puhelinliiketoiminnan myynnin yhteydessä. Kaupan on tarkoitus toteutua ensi vuoden ensimmäisellä kvartaalilla.

Reutersin mukaan Nokia ei usko tehdaskiistan vaikuttavan kaupan toteutumiseen. Nokia voi tarvittaessa toimia tehtaalla Microsoftin alihankkijana. Tehtaan jäädyttäminen estää myynnin, muttei toiminnan jatkumista.

Nokia on sanonut oikeudelle, että se voi myös sulkea tehtaan vuodeksi, jolloin verottajan toimet olisivat hyödyttömiä. Microsoft voisi puolestaan etsiä puhelimien valmistamiseen korvaavan tehtaan.

Chennain tehdas työllistää yli 8 000 henkilöä. Nokia valmistaa siellä peruspuhelimia.  

Lue myös:

    Uusimmat