Mainos

Lehti: New Orleansin murhat ja raiskaukset uutisankkoja

New Orleansin poliisipäällikkö Eddie Compass on sanonut, ettei heillä ole yhtään virallista ilmoitusta kerrotuista väkivaltaisuuksista.

Moni tiedotusvälineissä esitetty väite tulvan valtaamassa New Orleansissa koetuista kauhuista on osoittautumassa uutisankaksi, sanomalehti New York Times kirjoittaa verkkosivuillaan.

Lehden mukaan väitteet murhista, ryöstöistä ja raiskauksista kaupungissa ovat olleet useimmiten perättömiä.

New Orleansin poliisipäällikkö Eddie Compass, jota lehden mukaan pidettiin yhtenä harvoista luotettavista lähteistä New Orleansissa, maalaili toimittajille kauhukuvia kaaoksen valtaamasta kaupungista, jossa turisteja pahoinpidellään ja raiskataan kirkkaassa päivänvalossa.

Compass, joka erosi tehtävästään tällä viikolla, on nyt ottanut sanojaan takaisin.

-Meillä ei ole virallisia ilmoituksia yhdestäkään murhasta, ei yhtäkään rikosilmoitusta raiskauksesta tai seksuaalisesta hyväksikäytöstä, Compass sanoi.

Veden peittämään New Orleansiin lähetettiin syyskuun alussa kymmeniätuhansia sotilaita, joilla oli lupa tarvittaessa tappaa lainrikkojat.

Amerikkalaisia järkyttivät erityisesti kertomukset raiskauksista ja murhista turvapaikoissa, joihin oli hakeutunut tuhansia tulvan saartamia kaupunkilaisia.

-Luulen, että ne olivat kaupunkitarinoita, epäilee New Orleansin poliisilaitoksen seksuaalirikosryhmän johtaja David Benelli, joka vietti useita päiviä Superdome-stadionilla evakuoitujen kaupunkilaisten joukossa.

-Kun 250 00 ihmistä suljetaan saman katon alle ilman vettä, sähköä tai tiedonvälitystä, tarinat lähtevät liikkeelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.