Mainos

Lehti: Mika Myllylän kuolema lisäsi tutkintapyyntöjä poliiseista

Tutkintapyynnöt poliiseista lisääntyivät viime vuonna, kertoo Seinäjoen Sanomat.

Poliiseista tehtiin valtakunnansyyttäjänvirastoon viime vuonna 871 tutkintapyyntöä. Määrä on 163 enemmän ja lähes 19 prosenttia enemmän kuin vuonna 2010. Silloin tutkintapyyntöjä tehtiin 708.

– Tutkintapyyntöjen määrää nostaa hiihtäjä Mika Myllylän kuolemansyyn tutkintaan liittyvät urkintaepäilyt, kertoo Valtakunnansyyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Krista Soukola Seinäjoen Sanomille.

Useat poliisit hakivat tietoja poliisin tietojärjestelmästä Myllylän heinäkuisesta kuolemasta. Päätöstä esitutkinnan aloittamisesta ei kenenkään osalta ole vielä tehty, eli asiakokonaisuus on edelleen vireillä.

Soukolan mukaan normaalisti poliiseista tehdään vuosittain 700–800 tutkintapyyntöä. Valtaosa tutkintapyynnöistä liittyy erilaisiin voimankäyttötilanteisiin.

– Esimerkiksi kiinniottotilanteissa poliisi on käyttänyt kiinniotettujen mielestä liikaa voimaa vastarinnan murtamisessa, tai voimankäyttö on heidän mielestään ollut aiheetonta.

Kansalaiset tekevät poliiseista toiseksi eniten tutkintapyyntöjä silloin, kun tutkinnanjohtaja on päättänyt, ettei esitutkintaa aloiteta.

Viime vuosien rajuin poliisirikosepäily tapahtui vuonna 2010 Etelä-Savossa kesämökillä. Helsingin poliisilaitoksella työskentelevän vanhemman konstaapelin epäiltiin hukuttaneen naisystävänsä pienen järven rannalla.

– Alioikeudessa henkirikossyyte hylättiin, mutta siitä valitettiin hovioikeuteen, jonka tuomio ei ole vielä tullut. Mies on ollut virasta pidätettynä, kertoo tuolloin tapauksen tukinnanjohtajana toiminut Soukola.

Suurin osa poliiseihin kohdistuvista tutkintapyynnöistä ei johda esitutkintaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.