Mainos

Lehti: Mies ajelehti 13 kuukautta yksin avomerellä

Merelle eksynyt kalastaja selvisi 13 kuukauden ajelehtimisesta avomerellä. Asiassa kertoo muun muassa Independent nettisivuillaan.

Partasuisen Jose Salvador Albarengon uskotaan selvinneen syömällä kilpikonnia, lintuja ja kaloja sekä juomalla kilpikonnan verta ja sadevettä.

Albarengo palasi tänään ihmisten pariin Majurossa Marshallin saarilla.

Hän on kertonut olleensa matkalla kalastamaan haita kalastusyhtiölle Mexicon Tapachulassa, kun kovat tuulet kaatoivat hänen veneensä loppuvuodesta 2012. Kalastajan mukaan hänen seurassaan ollut noin 20-vuotias poika kuoli muutaman viikon ajelehtimisen jälkeen, sillä hän ei kyennyt syömään raakaa linnunlihaa.

Viranomaiset eivät ole vahvistaneet miehen tarinaa.

Norjalainen antropologian opiskelija Ola Fjeldstad muiden tutkijoiden kanssa olivat ensimmäisiä, jotka näkivät Albarengon veneen. Fjeldstadin mukaan mies oli todella huonossa fyysisessä ja henkisessä kunnossa.

- Vene oli täynnä kotiloita ja muita merieläimiä. Sen sisältä löytyi kilpikonnankuoria ja kalojen jämiä, kertoo Fjeldstad.

Suurlähettilään ja viranomaisten avulla Albarengin perheen tiedot on löydetty Yhdysvalloissa ja El Salvadorissa. Viranomaiset toivovat, että tiedot auttavat miestä löytämään perheensä.

Korjaus 4.2.2014: Toisin kuin jutussa alunperin kerrottiin, miehen epäillään ajelehtineen veneellään 13 kuukauden ajan, eikä 16 kuukautta. Täsmennys johtuu lähteenä käytetyn artikkelin muutoksista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.