Mainos

Lehti: Merkelin kännykkää urkittiin yli kymmenen vuotta

Saksalaislehden mukaan Yhdysvaltojen turvallisuusvirasto NSA on seurannut liittokansleri Angela Merkelin puhelinliikennettä jo vuodesta 2002.

Der Spiegel-lehden näkemien dokumenttien mukaan Yhdysvallat seuraa Berliinissä Saksan hallintorakennusten viestintää lähistöllä sijaitsevasta suurlähetystöstään.

Dokumentissa huomautetaan, että tällaisen salaisen vakoilupisteen paljastuminen johtaisi "vakavaan vahinkoon Yhdysvaltain suhteille toiseen hallintoon".

Vuodelta 2010 peräisin olevan dokumentin mukaan vastaavanlaisia keskuksia on noin 80 paikassa eri puolilla maailmaa; esimerkiksi Frankfurtissa, Pariisissa, Madridissa, Roomassa, Prahassa ja Genevessä

Der Spiegelin mukaan presidentti Barack Obama olisi pyytänyt viime viikolla tapahtunutta anteeksi Merkeliltä ja sanonut, että hän olisi lopettanut urkinnan, jos olisi tiennyt siitä.

Lehden mukaan liittokanslerin kännykkänumero tunnuksella "GE Chancellor Merkel" oli NSA:n seurattavien listoilla vielä vähän ennen Obaman vierailua Berliiniin kesäkuussa.

Toistaiseksi ei ole varmaa, nauhoittiko NSA puhelujen sisällön vai keräsikö se yhteystietoja.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja