Lehti: Markus Pöyhönen koki kauhunhetkiä lentokoneessa

Pikajuoksija Markus Pöyhönen ja tyttöystävä Julita Airaksinen joutuivat Afrikassa vaaralliseen tilanteeseen, 7 päivää -lehti kertoo. Heidän lentokoneensa vasen moottori tuhoutui heti nousukiidon jälkeen. Lentokone alkoi täristä ja menettää korkeuttaan ja lentokoneen matkustajiin iski paniikki.

Lentokoneen kapteeni kuulutti, että moottori joudutaan sammuttamaan, koska se voi syttyä palamaan. Kone palasi kentälle käyttäen vain yhtä moottoria. Matkustamosta sammutettiin kaikki valot ja lentokone oli ilmassa 20 minuuttia ennen onnistunutta laskeutumista.

Koneessa oli 17 matkustajaa ja kolme miehistön jäsentä. Airaksinen ja Pöyhönen olivat matkalla Tansaniaan, Sansibariin. Lentokone lähti Nairobista.

– Mietin aluksi, ettei tässä mitään hätää ole. Kun näin lentoemännän pelkäävän, ja haistoin savun matkustamossa, minua alkoi pelottaa. Jälkikäteen ajateltuna siinä oli ainekset paljon pahempaan onnettomuuteen, Pöyhönen mietti.

Lentokoneen kapteeni tuli henkilökohtaisesti kertomaan heille terminaalissa, mitä oli tapahtunut. Moottoriin lensi pelikaani, joka tuhosi koko moottorin. Pöyhönen osasi jo suhtautua asiaan huumorilla.

– Jos Afrikassa lentoemäntä tulee sanomaan, että "laskeutumisen pitäisi olla turvallista", niin kyllä silloin on tosi kyseessä, pikajuoksija naureskeli Seiskalle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat