Mainos

Lehti: "Mafiapomo" suunnitteli Ruotsin ryöstön

Aftonbladetin verkkouutisten mukaan yksi Tukholman eilisen arvokuljetusryöstön pääsuunnittelijoista on nelikymppinen rikollisjohtaja, joka on aiemmin tuomittu useista törkeistä rikoksista Ruotsissa. Mies on jo jonkin aikaa oleskellut Balkanilla, mutta hänellä on lukuisia kontakteja Ruotsiin.

Aftonbladetin verkkouutisten mukaan poliisilla oli vihjeitä ryöstöstä jo ennen sen tapahtumista. Serbian poliisin oli antanut ruotsalaiskollegoilleen tiedustelutietoja, joiden mukaan alamaailma oli etsinyt siellä taitavaa helikopterilentäjää Ruotsissa tehtävää ryöstöä varten.

Maan ulkorajat erityisvalvonnassa

Arvokuljetusyhtiön ryöstäneellä liigalla on nyt jo yli vuorokauden etumatka, ja Ruotsin poliisi on siirtänyt etsintöihin eniten henkilöstöä sitten ulkoministeri Anna Lindhin murhan kuusi vuotta sitten.

Maan ulkorajat ovat erityisvalvonnassa, samoin rautatieasemat ja lentokentät. Maanteillä tehdään pistotarkastuksia. Mutta toistaiseksi tuloksetta. Ruotsi on pyytänyt myös Interpolin ja Europolin apua tutkimuksiin.

Poliisin tehottomuutta on kummasteltu laajasti ryöstön jälkeen. Lehtitietojen mukaan poliisi olisi saanut vihjeen suunnitelmista iskeä rahakuljetuksiin, mutta se keskeytti tehovalvonnan tuloksettomana. Sen jälkeen ryöstäjät toteuttivat keikkansa tunnetuin seurauksin.

Lue myös:

Katso Aino Huilajan juttu (Seitsemän uutiset 24.9.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.