Mainos

LNG-terminaalihankkeelle laitettiin aikaraja

Suomen ja Viron kilpailuun LNG-kaasuterminaalista halutaan saada ratkaisu ennen kesää. Maat ovat sopineet, että projektissa mukana olevat yhtiöt esittävät suunnitelmansa hankkeesta toukokuun loppuun mennessä.

Työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtajan Esa Härmälän mukaan aikaraja on tärkeä EU-tuen takia.

- Jos halutaan olla mukana EU:n ensimmäisellä rahoituskierroksella hakemassa tukea hankkeelle, niin aikaraja on välttämätön, Härmälä sanoo.

Maat ovat kilpailleet jo yli vuoden siitä, kumpaan maahan terminaali rakennetaan.

- Toukokuun loppuun mennessä selvitetään, onko kahden terminaalin malli mahdollinen ja mitkä olisivat terminaalien ominaisuudet, Härmälä sanoo.

Kaasuterminaalihankkeessa ovat mukana Suomen ja Viron hallitusten lisäksi suomalainen kaasuyhtiö Gasum ja virolainen energiayhtiö Alexela Energia. Hankkeeseen liittyy myös kaasuputken rakentaminen, ja siinä ovat hallitusten lisäksi mukana Gasum ja EG Võrguteenus.

Yhden terminaalin arvioidaan maksavan noin 500 miljoonaa euroa ja kaasuputken noin 100 miljoonaa euroa. EU voi rahoittaa enintään 40 prosenttia terminaalista.  

Juttua on muokattu kello 21.47. Alkuperäisessä uutistoimisto Reutersin tietoihin nojaavassa uutisessa kerrottiin, että kaasuterminaalit rakennettaisiin sekä Suomeen että Viroon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.