Mainos

Lehti: Liikevaihtojen kasvu hiipui

Suurimpien yritysten liikevaihdon kasvu pysähtyi viime vuonna, kertoo Talouselämä-lehden selvitys.

Liikevaihdon kasvu pysähtyi ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen. Sen sijaan omavaraisuusaste ja riskinsietokyky kohentuivat talouden hiipumisesta huolimatta.

Kärkikymmenikössä tapahtui viime vuonna vain vähän muutoksia. Nokia piti ylivoimaista ykköstilaa 30 miljardin euron liikevaihdolla. Sitä seurasivat edellisvuoden tapaan Stora Enso ja Nordean Suomen yksikkö.

Outokumpu nousi kahdeksanneksi suurimmaksi yhtiöksi. Sen edellinen sijoitus oli pykälää heikompi. Edellisvuonna kahdeksatta tilaa pitänyt Sampo on nyt vasta sijalla 16. Sen liikevaihtoa pienensi vahinkovakuutustoiminnan siirto Ifiin.

Metso nousi samaten yhden sijan ja oli yhdeksäs. Partekin hankinnan myötä Kone paransi asemiaan kuudella pykälällä ja sijoittui kymmenenneksi.

500 suurimman yrityksen liikevaihto oli hieman vaille 263 miljoonaa euroa. Nettovoittoa kertyi 5,9 miljardia euroa, kun vuotta aiemmin päästiin runsaaseen 12 miljardiin euroon.

Suurimpia palkkoja henkeä kohden maksoi energiayhtiö TXU Nordic Energy. Sen vuosimenot henkeä kohden olivat 95 000 euroa. Sitä seurasivat Proha ja SAP Finland.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.