Mainos

Lehti: Kymmeniä pakolaislapsia kadonnut jäljettömiin Ruotsissa

Kymmeniä pakolaislapsia on kadonnut jäljettömiin Ruotsin pakolaiskeskuksista, kertoi Aftonbladet-lehti tänään.

Poliisi epäilee lehden mukaan, että ainakin osa alaikäisistä turvapaikanhakijoista on joutunut mukaan seksikauppaan. Viime vuonna Ruotsin maahanmuuttoviraston pakolaiskeskuksista katosi 87 alle 18-vuotiasta lasta. Kyse on yksinään ilman perhettä maahan tulevista lapsista. -Olemme alustavissa tutkimuksissa löytäneet tapauksia alaikäisistä, lapsista, jotka on lähetetty Ruotsiin pelkästään siksi, että heitä käytettäisiin prostituutiossa, kertoi rikostarkastaja Kajsa Wahlberg Ruotsin keskusrikospoliisista Aftonbladetille.

Viisi tapausta tiedetään lehden mukaan. Heistä 16-vuotias liettualainen tyttö eli niin vaikeissa olosuhteissa, että hän teki itsemurhan Malmössä vuoden 2000 alussa. Viitteitä on myös siitä, että perheettömiä lapsia rekrytoidaan mukaan prostituutioon pakolaiskeskuksista. Useiden lapsia ja nuoria majoittavien keskusten työntekijät ovat ilmoittaneet poliisille hämäräperäisistä aikuisista, jotka on nähty juttelemassa lasten kanssa. Lapset ovat yhtäkkiä saaneet jostakin paljon rahaa, ja sitten he ovat kadonneet.

Upplannissa Väsbyn lähellä sijaitseva Carlslund on yksi laitoksista, jotka ottanut huolehtiakseen yksin Ruotsiin tulevista lapsista ennen turvapaikkapäätöksen saamista. Carlslundin työntekijän mukaan henkilökunnan on erittäin vaikeaa puuttua siihen, keihin lapsi tai nuori on yhteydessä. Lapset saavat tulla ja mennä niin kuin haluavat.

Rikostarkastaja Wahlberg kertoi Aftonbladetille olleensa järkyttynyt, kun hänelle selvisi, miten joku voi vain sanoa olevansa sukulainen ja noutaa lapsen keskuksesta ilman, että sosiaalitoimi puuttuu asiaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.