Lehti: Krakkerit murtautuivat USA:n sähköverkkoon

Kiinalaiset ja venäläiset krakkerit ovat onnistuneet toistuvasti murtautumaan tietojärjestelmiin, jotka säätelevät Yhdysvaltain sähköverkkoja, kirjoitti Wall Street Journal -lehti tänään. Lehti kertoi saaneensa tietonsa tiedustelulähteistä.

Verkolle ei yritetty aiheuttaa vahinkoja, mutta tutkijat löysivät myöhemmin tietojärjestelmistä aikapommiviruksia, jotka olisi voitu ohjelmoida toimimaan mahdollisessa kriisitilanteessa.

- Vaikuttaa siltä, että tarkoituksena ei ole vahingoittaa järjestelmiä tällä hetkellä. Kyseessä on eräänlainen vakuutus: jos nämä valtiot joutuvat selkä seinää vasten, niillä on vaihtoehto ydinaseiden käytölle, järkeili Global Terror Alert -ryhmän tutkija Evan Kohlmann lehden haastattelussa.

Wall Street Journalin lähteiden mukaan sekä Venäjä että Kiina tukevat avokätisesti krakkereita, jotka haluavat toimia valtion hyväksi.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon paljasti viime viikolla käyttäneensä puolen vuoden aikana yli sata miljoonaa dollaria tietoturva-aukkojen tukkimiseen ja tietojärjestelmien korjaamiseen.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat