Mainos

Lehti kopioi bloggaajan jutun luvatta - sai ylleen nettiyhteisön vihat

Amerikkalaislehti on saanut nettiyhteisön vihat ylleen kopioituaan jutun luvattomasti ruoka-aiheiselta verkkosivustolta.

Keskiaikaisiin resepteihin erikoistunut bloggaaja Monica Gaudio oli sattumalta saanut tietää, että hänen juttunsa oli julkaistu New Englandissa ilmestyvässä Cooks Source -lehden lokakuun numerossa.

Gaudio kertoo blogissaan ottaneensa lehteen yhteyttä ja vaatineensa anteeksipyyntöä sekä muodollista 130 dollarin korvausta lahjoitettavaksi journalistien yliopistokoulutukseen.

Gaudion siteeraaman sähköpostin mukaan lehdestä muun muassa vastattiin, että netin sisällöt ovat vapaasti yleisessä käytössä (public domain). Lisäksi lehdestä vastaavan Judith Griggsin näkemyksen mukaan Gaudion tulisi olla vain tyytyväinen siihen, ettei juttuun laitettu jonkun toisen ihmisen nimeä.

Lyhyessä ajassa verkkoyhteisöissä kehkeytyi voimakas kampanja lehteä vastaan. Mashable-verkkojulkaisun mukaan Cooks Source on saanut kärsiä esimerkiksi Facebookissa tuhansista kriittisistä viesteistä ja hakkeroinnista. Lisäksi tapaus on inspiroinut jo lukuisia lehdelle irvailevia videoita.

Samalla on herännyt epäilyjä siitä, että lehti olisi kopioinut myös muita juttuja netistä. Wired-lehden mukaan nettiyhteisö onkin hyödyntänyt tarkistustyössään Cooks Sourcen omia Facebook-sivuja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.