Mainos

Lehti: Irakin joukkotuhoaseiden etsintä päättynyt

Tutkintaryhmä ei ole Washington Postin mukaan löytänyt mitään uusia todisteita joukkotuhoaseista.

Irakin joukkotuhoaseiden etsintä on päättynyt lähes kaksi vuotta sen jälkeen, kun presidentti George W. Bush määräsi Yhdysvaltain armeijan riisumaan Saddam Husseinin aseista, kirjoittaa Washington Post -lehti verkkonumerossaan.

Irakin tutkintaryhmä (ISG) ei ole lehden mukaan löytänyt mitään uusia todisteita, joten asetarkastaja Charles Duelferin väliaikainen selonteko pysynee voimassa.

- Syyskuun lopun raportti pitää suurimmalta osaltaan paikkansa, sanoi nimettömänä pysytellyt tiedusteluviranomainen lehdelle.

ISG lopetti työnsä Irakissa ennen joulua. Duelfer johti asetarkastusta viime vuonna ja luovutti väliaikaisen selonteon kongressille syyskuussa. Se asetti kyseenalaiseksi lähes kaikki amerikkalaisviranomaisten esittämät sotaa edeltävät väittämät Irakin joukkotuhoaseiden olemassaolosta.

Presidentti Bushin, varapresidentti Dick Cheneyn ja muiden viranomaisten mukaan Irak oli ennen sodan alkua 2003 avaamassa uudelleen ydinaseohjelmaansa ja sillä oli hallussaan kemiallisia ja biologisia aseita.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 13.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.