Mainos

Lehti hyllytti suomalaispiirtäjän kuvan – ”Hauskaa on helpompi julkaista”

Tiistaiaamuna Aamupostissa piti ilmestyä Miki Walleniuksen pilapiirros. Aamupostin päätoimittaja Laura Liski oli kuitenkin tehnyt päätöksen, jonka myötä piirros ei lehden sivuille päätynytkään.

Wallenius ei ole ehtinyt keskustella asiasta vielä kovin kattavasti lehden päätoimittajan kanssa, mutta piirtäjällä on aavistus siitä, mikä pilapiirroksessa oli liikaa.

– Kuvassa esitettiin pilapiirtäjien ruumiita, joten tiesin, että tämä on selkeästi lehden normaalista linjasta poikkeavaa materiaalia, Wallenius toteaa.

Aamupostin päätoimittaja kertoo, että kuva aiheutti keskustelua toimituksessa.

– Kuva tuntui irralliselta kokonaisuuteen. Lopulta tein päätöksen, että sitä ei julkaista, Liski toteaa.

Wallenius kertoo, että hyllytetyssä piirroksessa oli kuolleita pilapiirtäjiä sekä huppupäisiä terroristejä sauhuavat rynnäkkökiväärit käsissään. Heidän takanaan pilvenreunalla seisoi jumala, joka paheksui terroristeja. Toinen terroristeistä osoittaa jumalaa sormella ja toteaa, että et ”sä voi meitä komentaa, sä et ole meidän isä”.

– Minun käsitykseni tässä tilanteessa on, että ehkä ne ruumiit olivat liikaa.

Kuva oli tarkoitus julkaista Walleniuksen haastattelun yhteydessä.

"Pilapiirtäjien elämää"

Wallenius on peräänkuuluttanut Suomeen entistä kantaaottavampaa ja rohkeampaa pilapiirroskulttuuria. Suomalaiset usein odottavat kuitenkin piirrosten olevan vain hauskoja.

– Kantaaottava ja hauska eivät välttämättä ole ristiriidassa. Kustantajille hauska on tietysti turvallisin ratkaisu. Hauskaa on helpompi julkaista.

Nyt julkaisematta jäänyt piirros ei suinkaan ollut Walleniuksen ensimmäinen.

– Tämähän on pilapiirtäjien elämää. Se on lehtiyhtiön kanssa sovittu, että heillä on oikeus viime kädessä miettiä, että käytetäänkö vai eikö.

Wallenius kertoo, että Aamupostin kanssa kuvasta on tarkoitus keskustella tarkemmin ensi viikolla.

Mutta tullaanko nyt hyllytetty kuva näkemään vielä jossain?

– Kyllä se nähdään, kun se yliyön oikeudella päätyy minulle takaisin. Kyllä se varmaan ainakin minun omilla Facebook-sivuilla nähdään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.