Mainos

Lehti: Guantanamon vankeja nöyryytetty

FBI:n agentit kertovat New York Times -lehden julkistamissa, salaisiksi tarkoitetuissa muistioissa, miten vankeja muun muassa riisuttiin ja kahlittiin maahan useiden tuntien ajaksi.

Yhdysvaltain armeijan tekemän tutkimuksen mukaan Guantanamossa olevia vankeja on kohdeltu huonosti ja nöyryytetty. New York Times -lehti kertoo tutkimuksesta, jonka odotetaan valmistuvan muutaman viikon kuluessa. Lehti perustaa tietonsa armeijan ja Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin lähteisiin.

Tutkimuksessa on lehden mukaan käynyt ilmi, että vangeilta yritettiin saada tietoja uusia kuulustelumenetelmiä kehittämällä, ja tämän tuloksena vankeja pahoinpideltiin ja nöyryytettiin. Tutkimusraportti perustuu osin liittovaltion poliisin FBI:n joidenkin agenttien kertomuksiin vankien kovasta kohtelusta.

Agentit kertoivat salaisiksi tarkoitetuissa muistioissa, miten vankeja muun muassa riisuttiin ja kahlittiin maahan useiden tuntien ajaksi. Lehden mukaan on vielä auki, miten korkealle komentoketjuun raportti ulottaa vastuun tapahtumista.

Tutkimus keskittyy siihen, mitä kuulustelumenetelmiä Guantanamossa käytettiin ja miksi kuulustelijat pitivät niitä hyväksyttävinä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.