Mainos

Lehti: Grönlannin rannikolla ehkä vanha ydinpommi

Tanskalainen sanomalehden mukaan Grönlannin rannikolla merenpohjassa saattaa piillä räjähtämätön ydinpommi. Ydinpommi olisi Jyllands-Posten lehden tietojen mukaan peräisin vuonna 1968 pudonneesta Yhdysvaltojen B-52-tyyppisestä pommikoneesta.

Ydinpommi olisi lehden tietojen mukaan peräisin vuonna 1968 pudonneesta Yhdysvaltojen pommikoneesta.

Kone kuljetti mukanaan neljää ydinpommia, joista sittenkin ehkä vain kolme löydettiin tapahtuman jälkeen. Yhdysvaltain hallitus vakuutti aikoinaan, että tapahtuman jäljet oli siivottu. Löydöksen ovat tehneet Grönlannin Thulen lentotukikohdan entiset työntekijät, joiden haltuunsa saamat asiakirjat antavat heidän mukaansa ymmärtää, että yksi ydinpommi saattaisi vielä maata Thulen lentotukikohdan lähistöllä Grönlannin luoteisosissa.

Hukassa olevan ydinpommin sarjanumero on 78252. Uutispommi tuli julkisuuteen vain viikkoa ennen kun Yhdysvaltojen edustajien on määrä matkustaa Grönlantiin keskustelemaan mahdollisuudesta käyttää Thulen tukikohtaa apuna amerikkalaisessa ohjuskilpiohjelmassa.

Grönlannin johtavat poliitikot suhtautuvat kielteisesti Thulen kytkemiseen mukaan kiisteltyyn ohjustorjuntaohjelmaan NMD:hen. Grönlanti, joka sai vuonna 1979 rajoitetusti itsehallinnollisen aseman, kuuluu Tanskalle, joka vastaa sen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.