Mainos

Lehti: Google tähtää televisioon

Teknologia-alan jättiyritykset Google, Intel ja Sony ovat liittoutuneet luodakseen Google TV -nimisen alustan televisioihin ja digibokseihin. Tarkoituksena on tuoda internet kiinteästi seuraavan sukupolven televisioihin.

Uutistoimisto AFP kertoo The New York Timesin uutisesta, jonka mukaan Google on jo luonut prototyypin uudenlaisesta digiboksista. Google TV -teknologia voidaan integroida myös suoraan televisioon tai muihin laitteisiin, kuten Blu-ray soittimiin.

Teknologia perustuu Googlen avoimeen Android-käyttöjärjestelmään ja se pyörii Intelin Atom-siruilla. Lehden mukaan Google TV -ohjelmisto antaa television katsojille uuden käyttöliittymän, jonka kautta voidaan käyttää internetin ominaisuuksia - samalla vaikkapa YouTube videoita katselemalla. Järjestelmä mahdollistaisi myös pelien pelaamisen tai yhteisöpalvelusivustojen käyttämisen television kautta.

New York Timesin mukaan projektia on kehitelty jo usean kuukauden ajan, mutta mikään mukana olevista yrityksistä ei vielä kommentoi asiaa.

- Google haluaa olla kaikkialla netissä, jotta he voivat sijoittaa mainoksia sinne, kertoo eräs projektia lähellä oleva nimetön lähde lehdelle.

Nettiyhtiöt ja elektroniikkavalmistajat ovat kehittäneet keinoja tuoda internet televisioon jo jonkin aikaa. Useat yhtiöt tarjoavatkin jo omia ratkaisujaan webbitelevisioksi.

Kaukosäädin Logitechilta

New York Times kertoo, että Google, Intel and Sony tekevät yhteistyötä Logitechin kanssa kehittääkseen järjestelmää varten kaukosäätimen, jossa on pieni näppäimistö.

Google on alkanut testata boksiaan satelliittitelevisioyhtiö Dish Networkin kanssa.

The Wall Street Journal puolestaan kertoi aiemmin tässä kuussa, että Google on testaamassa uutta television ohjelmointijärjestelmää Dish Networkin kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.