Lehti: EU arvostelee raportissaan Turkkia

Komissiota huolettavat muun muassa kidutus ja kansalaisten joutuminen oikeuteen mielipiteen ilmaisemisen takia, kertoo FT Deutschland -lehti.

EU aikoo arvostella tulevassa raportissaan Turkin ihmisoikeustilannetta. Komissiota huolettavat muun muassa kidutus ja kansalaisten joutuminen oikeuteen mielipiteen ilmaisemisen takia, kertoo FT Deutschland -lehti.

Lehti on saanut käsiinsä EU:n keskeneräisen raportin Turkin edistymisestä. Laajentumiskomissaari Olli Rehn julkistaa siitä ensi viikon keskiviikkona lopullisen version, jota pidetään ratkaisevana jäsenyysneuvottelujen jatkon kannalta.

Turkki saa kritiikkiä myös haluttomuudestaan ratkaista Kypros-kiistaa. Maa rikkoo komission mukaan unionin kanssa tekemäänsä tullisopimusta, kun se ei suostu avaamaan satamiaan ja lentokenttiään liikenteelle Kyproksen kreikkalaisosasta. Kiista on pysäyttänyt neuvottelut Turkin EU-jäsenyydestä.

Suomi yrittää diplomaattilähteiden mukaan ratkaista riidan kutsumalla osapuolet korkean tason neuvotteluihin. Tavoitteena on saada Kyproksen kreikkalaisten ja turkkilaisten johtajat sekä Turkin ulkoministeri Suomeen keskustelemaan uudesta aloitteesta.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat