Mainos

Lehti: Espanjan pommitutkinnat keskittyvät al-Qaidaan

Washington Post-lehden tietojen mukaan alustavat tutkimustulokset ja viiden pidätetyn kuulustelut viittaavat siihen, että al-Qaida on Madridin terroriteon takana.

Madridin pommi-iskujen tutkijat uskovat, että hyökkäyksen takana on al-Qaida-verkostoon kytköksissä oleva monikansallinen terroristiryhmä. Asiasta kerrottiin Washington Post -lehden verkkosivuilla.

Washington Postin mukaan alustavat tutkimustulokset ja viiden pidätetyn kuulustelut sekä muut todisteet viittaavat, että al-Qaida on 200 ihmishenkeä vaatineen terroriteon takana. Osa iskujen tekijöistä saapui Espanjaan vasiten hyökkäystarkoituksessa, lehdessä arvioitiin.

Espanjan viranomaiset eivät ole vielä virallisesti sulkeneet mitään vaihtoehtoa pois. Ulkoministeri Ana Palacio ilmoitti eilen, että baskien itsenäisyyttä ajavaa Eta-järjestä pidetään edelleen pääepäiltynä.

Al-Qaida-teoriat vahvistuivat lauantaina, kun kolme marokkolaista ja kaksi intialaista pidätettiin epäiltynä pommi-iskuista. Poliisi on saanut myös videonauhan, jolla al-Qaidan kerrotaan olevan syyllinen. Eta on puolestaan kiistänyt osallisuutensa kahteen otteeseen.

Turvatoimia kiristetty metroissa

Lontoon maanalaisen turvatoimia on tiukennettu tuntuvasti Madridin tapahtumien takia.

Maanalaisen asemilla ja junissa partioi siviilipukuisia poliiseja, joilla on oikeus tehdä turvatarkastus. Matkustajia on kehotettu pitämään silmällä tavaroita, joiden omistajista ei ole varmuutta.

Myös New Yorkissa on järjestetty suurharjoitus terrori-iskujen varalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.