Mainos

Lehti: CIA:lla rajaton pääsy Britannian lentokentille

Lehden mukaan heillä on todisteita siitä, että useita CIA:han liittyviä lentokoneita on lentänyt Britanniaan ja lähtenyt sieltä ilman viranomaistarkastuksia.

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:lle on taattu "rajoittamaton pääsy" Britannian armeijan lentokentille, kertoo brittiläinen Mail on Sunday -lehti.

Lehti julkaisi ilmailunharrastajien ottamia valokuvia, jotka esittivät kolmea yhdysvaltalaista lentokonetta kolmella skotlantilaisella lentokentällä. Kuvat oli otettu Edinburghissa, Prestwickissä ja Glasgowssa viime vuoden kesäkuussa ja marraskuussa sekä tämän vuoden syyskuussa.

- Olemme löytäneet todisteita siitä, että useita CIA:hin liittyviä lentokoneista on lentänyt Britanniaan ja lähtenyt sieltä ilman viranomaistarkastuksia, lehti kirjoittaa.

Lehden mukaan yksi lentokoneista oli kuvattu myös Kabulin lentokentällä Afganistanissa. Ihmisoikeusryhmät ovat epäilleet, että koneessa on kuljetettu terrorismista epäiltyjä kuulusteltaviksi. Lisäksi Euroopan unionin kerrotaan selvittävän, onko toinen kuvatuista koneista käyttänyt laittomasti EU:n ilmatilaa.

Mail on Sunday kirjoittaa, että se on saanut haltuunsa lentopäiväkirjoja Brittien ilmavoimien tukikohdasta Norholtista. Niistä ei kuitenkaan selviä, miksi lentokoneille annettiin laskuluvat, eikä koneessa matkustavien nimiä merkitty muistiin.

Lehden mukaan CIA:n lennot ovat pysähtyneet Britannian lentokentillä ainakin 210 otteeseen ja pysähdyksiin on käytetty lähes 20:tä eri kenttää.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.