Mainos

Lehti: Bussikuskeilla sukkaprotesti Tukholmassa - lähetettiin pois töistä

Tukholmassa useat bussinkuljettajat protestoivat sukkien käyttöpakkoa vastaan, kertoo ruotsalaislehti Aftonbladet.

Protesti johtuu bussiyrityksen uusista työasuvaatimuksista, jotka edellyttävät mustien sukkien käyttöä.

Aftonbladet kertoo, että toistakymmentä kuljettajaa lähetettiin tänään pois työpaikalta, koska he olivat uhmanneet vaatimuksia ja tulleet töihin ilman sukkia.

Protestoivien kuljettajien mielestä heidän pitäisi itse saada päättää, mitä jalkoihinsa laittavat.

– Tässä on menty liian pitkälle. Kukaan ei näe jalkojamme kaasupolkimella. On myös epähygieenistä pitää sukkia sandaaleissa lämpimällä säällä, perustelee yksi lehden haastattelema kuljettaja.

Työnantajan katse kengissä

Bussiyhtiö Keoliksen lehdistövastaava sanoo Dagens Nyheter -lehdelle että jupakassa on kyse ennen kaikkea kuljettajien kenkävalinnoista, ei sukista.

– Ohjeistuksessa sanotaan, että kuljettajalla pitää olla tummat kengät ja sukat. Kenkien on istuttava hyvin jalkaan. Kotiin lähetetyillä työntekijöillä ei ollut kenkiä tai sukkia, minkä vuoksi he eivät voineet työskennellä turvallisesti, perustelee Keolis-yhtiön lehdistösihteeri Johan Nordfjäll DN:lle.

Nordfjällin mukaan keskustelua voidaan käydä siitä, mitkä kengät istuvat hyvin jalkaan. Hän huomauttaa lehdelle, että sandaaleissa on liikkumatilaa jaloille.

Hameet esillä toissa kesänä

Ruotsissa työvaatteista syntynyt julkinen jupakka ei ole ensimmäinen laatuaan.

Esimerkiksi toissa kesänä osa Tukholman paikallisjunien miespuolisista kuljettajista ja konduktööreistä veti päälleen hameet, kun työnantaja ei sallinut heidän käyttää shortseja työasuna. Hameen vaihtoehtona olivat vain pitkät housut.

– Kukaan matkustaja ei ole kommentoinut, että käytän hametta, mutta yksi jos toinen on katsonut vähän tarkemmin, kertoi yksi DN:n haastattelema kuljettaja kesäkuussa 2013.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.