Mainos

Lehti: Bush suunnitteli al-Jazeeran pommittamista

Brittilehti Daily Mirrorin mukaan pääministeri Blair suostutteli presidentti Bushin luopumaan hyökkäyksestä televisiokanavaa vastaan.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush suunnitteli arabialaisen al-Jazeera-televisiokanavan pommittamista, kertoo brittilehti Daily Mirror. Irakin sotaa vastustava lehti perustaa tietonsa salaiseksi luokiteltuun muistioon.

Lehden saamien tietojen mukaan Britannian pääministeri Tony Blair suostutteli Bushin luopumaan hyökkäyksestä televisiokanavaa vastaan. Bush oli halunnut kohdistaa iskun satelliittikanavan pääkonttoriin, joka sijaitsee Qatarin pääkaupungissa Dohassa.

Blairin kerrotaan pelänneen, että pommihyökkäys olisi synnyttänyt kostoiskuja. Qatar on länsimaille tärkeä liittolainen Persianlahdella.

Yhdysvaltain hallinto on kritisoinut al-Jazeeran uutisointia Irakin sodasta. Televisiokanava on muun muassa välittänyt viestejä al-Qaida-johtaja Osama bin Ladenilta sekä esittänyt kuvamateriaalia länsimaisten panttivankien teloittamisista ja taisteluissa kuolleista siviileistä.

Mirror lainasi jutussaan nimettömänä pysytellyttä brittivirkailijaa, jonka mukaan Bushin uhkailut olivat pikemminkin humoristisia kuin vakavasti otettavia. Toinen lähde kuitenkin kertoo, että Bush oli täysin tosissaan ja samoin myös Blair estäessään iskut.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.