Mainos

Lehti: Bush ohittanut Kerryn

Washington Post -lehden ja ABC- kanavan kyselyn mukaan presidentti George W. Bush on tällä hetkellä senaattori John Kerryä suositumpi.

Presidentti George W. Bushin kannatus näyttää kasvaneen republikaanien viime viikkoisen puoluekokouksen jälkeen. Washington Post -lehden ja ABC-kanavan alkuviikosta tekemässä kyselyssä 52 prosenttia amerikkalaisista sanoo nyt äänestävänsä Bushia, demokraattien John Kerryä 43 prosenttia ja kolmatta ehdokasta Ralph Naderia kaksi prosenttia.

Yhdeksässätoista vaalien kannalta ratkaisevina pidetyissä osavaltioissa Bush johtaa luvuin 50-46. Bush on kyseisessä, kuukausittain tehtävässä mittauksessa nyt ensimmäistä kertaa selvä ykkönen. Elokuun alussa demokraattien puoluekokouksen jälkeen Kerry johti Bushia prosenttiluvuin 49-47.

Usko Bushin kykyihin kasvanut Perinteisiin amerikkalaisiin arvoihin ja terrorismin vastaiseen taisteluun painottuneen puoluekokouksen vaikutus näkyy äänestäjien muuttuneissa mielikuvissa kahdesta ehdokkaasta. Bushia pitää nyt vahvana johtajana 58 prosenttia vastaajista, Kerryä vain 31 prosenttia. Kuukautta aiemmin Bush johti prosenttiluvuin 50-44.

Tiistaina ylittynyt tuhannen amerikkalaisen kuolouhrin rajapyykki Irakissa ei ainakaan vielä näytä rokottaneen Bushia. Presidentin sotapäällikön kykyihin uskoo 53 prosenttia vastaajista. Kuukautta aiemmin vastaava luku oli 37 prosenttia. Terrorisminvastaisessa sodassa Bushia pitää parempana 57 prosenttia vastaajista, Kerryä 35 prosenttia.

Kerry jäljessä myös taloudessa

Bush on nyt myös kiillottanut kuvaansa taloudenpitäjänä. Vastaajista 47 prosenttia uskoo hänen talouspolitiikkaansa, kun Kerryyn tällä saralla luottaa 43 prosenttia.

Kymmenesosa vastaajista ei tiennyt, kumpaan luottaisi enemmän. Kerryn alamäestä kuitenkin kertoo se, että kuukautta aiemmin 52 prosenttia uskoi hänen pärjäävän taloudessa Bushia paremmin. Laajaa huomiota saaneen puoluekokouksen lisäksi Bushia on vienyt eteenpäin aggressiivinen kampanjointi. Presidentti kiersi elokuussa taistelutantereina pidettyjä osavaltioita ristiin rastiin samaan aikaan, kun Vietnamin republikaaniveteraanit hyökkäsivät tv-mainoksilla Kerryä vastaan.

Kerry on hakenut henkilövaihdoksilla potkua omaan kampanjaansa. Entinen presidentti Bill Clinton kehotti häntä viime viikonvaihteessa selkiyttämään sanomaansa taloudesta ja terveydenhoidosta.

Mielipidemittaukseen haastateltiin 1202:ta äänioikeutettua 6.-8. syyskuuta. Virhemarginaaliksi ilmoitettiin kolme prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.