Mainos

Lehti: Brittisairaalat eivät hoida käännytettäviä turvapaikanhakijoita

Sanomalehti Guardianin mukaan sairaaloiden ovilta on käännytetty muun muassa useita viimeisillään raskaana olevia naisia.

Britannian sairaalat kieltäytyvät antamasta hoitoa vakavasti sairaille tai raskaana oleville turvapaikanhakijoille, joiden hakemukset on hylätty. Sanomalehti Guardianin mukaan sairaalat ovat vaatineet potilailta jopa tuhansien eurojen maksuja.

Pakolaisjärjestö Refugee Councilin tuore raportti kertoo, että ovelta on käännytetty muun muassa useita viimeisillään raskaana olevia naisia, jotka ovat sitten joutuneet synnyttämään kotioloissa ilman asianmukaista hoitoa. Kohua on herättänyt myös tapaus, jossa vatsasyövästä kärsivä arabimies joutui sairaalaan sisäisen verenvuodon takia. Kun sairaalalle selvisi, että mies on käännytetty turvapaikanhakija, hänelle mätkäistiin tuhansien eurojen lasku ja hänen leikkauksensa peruttiin.

Refugee Councilin mukaan maan terveydenhuolto polkee ihmisoikeuksia.

Britannia kiristi terveydenhuoltosäännöstöään vuonna 2004 pannakseen pisteen ns. terveysturismille. Sääntöjen mukaan turvapaikanhakijat ovat oikeutettuja ilmaiseen hoitoon kunnes heidän hakemuksensa hylätään. Tämänkin jälkeen heidän pitäisi päästä päivystysklinikoille, mutta Refugee Councilin mukaan totuus on usein toinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.