Mainos

Lehti: Britanniassa pyöritettiin terroristileirejä

Times-sanomalehden mukaan radikaalit islamistit ovat yrittäneet värvätä nuoria brittimuslimeja terroristileireile.

Brittiläinen Times-sanomalehti kertoo tänään, että islamistit ovat yrittäneet värvätä nuoria muslimimiehiä terroristileireille.

Lontoon eteläpuolella sijaitsevan Redhillin maltilliset muslimit ovat kertoneet lehdelle, että heidän moskeijaansa luvatta tunkeutuneet henkilöt kuuluivat kuuluisan radikaalin muslimijohtajan Omar Bakri Mohammedin al-Muhajiroun-ryhmään. Moskeijassa alkoi välikohtaus, kun vihaiset vanhemmat yrittivät estää tunkeutujien pääsyn moskeijaan.

Lisäksi poliisilähde on kertonut Times-lehdelle, että yhtä Britannian kansallispuistoista on käytetty terroristien koulutusleiripaikkana. Lehden mukaan Redhillin lähellä sijaitsevassa Crawleyssa Lontoon Gatwickin lentokentän kupeessa järjestettiin muun muassa taistelukoulutusta al-Muhajirounin johtajien värväämille teini-ikäisille muslimeille.

Britannia ei halua radikaalijohtajaa takaisin

Britannian viranomaiset ovatkin ottaneet nyt entistä tiukemman linjan suhtautumisessaan kovan linjan muslimijohtajiin. Britannia ilmoitti tänään kieltäneensä Omar Bakri Mohammedin paluun maahan.

Lontoossa jo vuosia asunut asunut Bakri Mohammed pidätettiin eilen Libanonin pääkaupungissa Beirutissa, jonne hän matkusti vain muutamia päiviä aikaisemmin. Syyttäjä päätti Bakrin vapauttamisesta tänään vuorokauden pidätyksen jälkeen.

Britannian sisäministeri Charles Clarke perusteli Bakri Mohammedin paluun kieltämistä sanomalla, ettei se olisi yleisen edun mukaista.

Omar Bakri Mohammed kertoi jo viime vuonna portugalilaisen Publica-lehden haastattelussa, että hänellä oli tietoa suunnitelmista iskeä Britannian pääkaupunkiin. Hänen arveltiin lähteneen Britanniasta välttyäkseen syytteiltä.

(MTV3-AFP-DPA-STT)

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.