Mainos

Lehti: Berlusconi yrittää neljättä kertaa pääministeriksi

Vielä helmikuussa Silvio Berlusconi vannoi, ettei aio pyrkiä enää Italian pääministeriksi. Corriere della Sera -lehden mukaan Berlusconi pyörtää kuitenkin puheensa ja pyrkii neljättä kertaa valtaan ensi vuoden vaaleissa.

Berlusconi, 75, on toiminut Italian pääministerinä kolmesti vuosina 1994–95, 2001–06 ja 2008–11. Hän luovutti vallan Mario Montin virkamieshallitukselle viime marraskuussa. Sekä markkinat että Berlusconin puolueen liittolaispuolue Pohjoinen liitto eivät tällöin enää luottaneet, että Berlusconi kykenisi hoitamaan Italian ulos talouskriisistään.

Corriere della Seran mukaan Berlusconi teki paluupäätöksensä viime viikkojen mielipidetiedustelujen perusteella. Niissä Vapauden kansa -puolue saisi Berlusconin johdolla 30 prosentin kannatuksen. Nykyjohdolla kannatus jäisi 18 prosenttiin.

Maan taloustilanne saattaa vaatia laajaa hallituspohjaa, joten 30 prosentin kannatuskin saattaisi riittää Berlusconille valtaan palaamiseksi. Oman haasteensa paluulle tuo myös käynnissä oleva oikeusjuttu, jossa Berlusconia syytetään seksin ostamisesta alaikäiseltä.

Corriere della Sera kertoo, että Berlusconin suunnitelmissa on vaihtaa puolueen valtaan takertuneet henkilöt ryvettymättömiin nelikymppisiin poliitikkoihin. Myös puolueen nimi on tarkoitus vaihtaa takaisin Forza Italiaksi.

Vapauden kansan puoluesihteeri Angelino Alfano kertoi lehden mukaan Facebookissa, että hän seisoo puolueensa kanssa Berlusconin rinnalla, jos hän päättää lähteä ehdolle.

Monti kertoi tiistaina, ettei aio asettua ehdolle pääministeriksi seuraavissa vaaleissa.

(MTV3)

Katso Katja Liukkosen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.