Lehkosuo riemuitsi debytantin nollapelistä

HJK pönkitti sarjajohtoaan jalkapalloliigassa, kun se löi Interin 2-0. Klubille tärkeän avausmaalin viimeisteli väkkärämäisen vikkelä Nikolai Alho, jolle nappipassin tarjosi paluun helsinkiläisjoukkueeseen tehnyt Erfan Zeneli.

- Kova työ oli saada voitto tästä, HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo kuvasi.

Pistesaalistus oli varmaksi mestaruuden uusijaksi jo ennen kauden alkua hehkutetulle HJK:lle liigassa 18. peräkkäinen.

Inter haki alkuun rohkeasti kauden toista vierasvoittoaan ja ensimmäistään peräti neljään kuukauteen. Ensimmäisellä jaksolla turkulaisvieraat etenivät pariin otteeseen lupaavaan viimeistelytilanteeseen, mutta Juuso Hämäläisen veto kävi vain tolppaan. Francis Suarezin tykityksen Klubin maalivahti Saku Eriksson pelasti kulmaksi.

- Olen onnellinen Sakun puolesta. Nollapeli ensimmäisessä liigapelissä, HJK:n Lehkosuo iloitsi.

Vuosi sitten HJK rökitti viheriöllään Interistä jopa 6-0-voiton. Tälläkin kertaa isännillä oli erinomaiset saumat suurempaan kuin kahden maalin marginaaliin. Toisella puoliajalla Interin maalivahti venyi huipputorjuntaan Zenelin vapaapotkussa, ja Alho päätti 81. minuutilla läpipyrähdyksensä niukasti ohilaukaukseen.

- Hyvä taistelu meiltä. Olen tyytyväinen yritykseemme, Interin valmentaja Job Dragtsma kiteytti.

Zenelin lisäksi HJK:ssa debytoi liigassa kuluvalla kaudella toinen paluumuuttaja, keskikenttäpelaaja Joel Perovuo.

Barcelona-pelissä nivelkierukkansa rikkoneen maalivahti Michael Törnesin korvaajaksi hankittu espanjalainen Antonio Doblas puolestaan sai vielä odottaa pelikomennusta. Isoja haasteita onkin pian edessä, kun HJK kohtaa Suomen cupin välierässä lauantaina IFK Mariehamnin ja Eurooppa cupissa ensi viikolla Rapid Wienin.

- (Doblasin) paperit eivät olleet vielä kunnossa, siksi hän ei pelannut. Uskon, että lauantaina ne ovat, Klubin Lehkosuo selvitti.