Mainos

Lehdistönvapaus kaventuu kaikkialla

Lehdistönvapaus kaventui viime vuonna ympäri maailmaa kuten jo viitenä aiempana vuotena.

Amerikkalainen Freedom House -järjestö sanoo, että huolestuttavia rajoituksia on määrätty Pakistanissa, Bangladeshissa, Sri Lankassa ja Vietnamissa.

Järjestö on huolestunut etenkin toimittajiin kohdistuneesta väkivallasta useissa maissa kuten Venäjällä, Meksikossa ja Filippiineillä. Meksikossa väkivalta liittyi erityisesti huumekauppaan.

Järjestön vuosittaisen raportin mukaan mediaan kohdistuvat rajoitukset kuitenkin lievenivät jonkin verran Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa, joissa muun muassa pääsy internetiin on helpottunut. Moni toimittaja on ryhtynyt kyseenalaistamaan hallituksen asettamia rajoituksia.

Irak ja Somalia olivat jälleen toimittajille vaarallisimpia maita. Raportin häntäpäähän sijoittuvat edellisvuosien tapaan myös Kuuba, Pohjois-Korea ja Turkmenistan.

-Yhtä askelta eteenpäin vastaa kaksi taaksepäin, luonnehti Freedom Housen toimitusjohtaja Jennifer Windsor selvitystä esitellessään.

Selvityksessä oli mukana 195 maan lehdistö, radio, televisio ja internet. Järjestön mukaan vain 18 prosenttia maailman väestöstä asuu maissa, joissa on vapaa lehdistö.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.