Mainos

Lehdistön olympiavapaudet päättyivät

Kiinassa on ainakin ulkomaisen lehdistön suhteen palattu olympialaisia edeltäviin aikoihin. Lehdistölle luvattiin ennen kisoja suurempia vapauksia tehdä työtään Kiinassa, mutta nyt nuo vapaudet päättyvät.

Kiinan johto on vihjannut, että ainakin osa uusista vapauksista jäisi edelleen voimaan, mutta viranomaiset ovat kieltäytyneet kertomasta yksityiskohtia asiasta.

-Toistan: Kiinan hallitus jatkaa avautumispolitiikkaansa ja helpottaa ulkomaisten toimittajien työtä Kiinassa, sanoi ulkoministeriön edustaja eilen.

Kiinassa toimivien ulkomaisten kirjeenvaihtajien yhdistys FCCC kertoi puolestaan, ettei sillä ole tiedossa mitä vapauksia jatkettaisiin tai poistettaisiin. Yhdistys sanoi kuitenkin panneensa merkille ulkoministeriön lausunnot.

Uudet ulkomaisia toimittajia koskevat määräykset tulivat voimaan 1. tammikuuta 2007 ja ne päättyivät kaksi kuukautta olympialaisten jälkeen eli 17. lokakuuta.

Niillä helpotettiin myös muun muassa tavallisista kiinalaisista tehtäviä haastatteluja. Uusien määräysten mukaan haastatteluun riitti haastateltavan suostumus, kun siihen aiemmin piti hakea lupaa hallitukselta. Toimittajat saivat myös matkustaa juttumatkoille kaupungista, johon he alun perin olivat saaneet akkreditoinnin. Toimittajilta kiellettyihin alueisiin kuului uusienkin määräysten aikana kuitenkin edelleen muun muassa Tiibet.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.