Mainos

Lehdistö ja paparazzit leimattu osasyyllisiksi Dianan kuolemaan

Lehdistö ja Dianan kannoilla roikkuneet valokuvaajat on leimattu osasyyllisiksi viimeöiseen onnettomuuteen. Prinsessa Dianan veli sanoo suoraan, että skandaalilehdistö tappoi hänen sisarensa.

Italialaisen paparazzin nappaamasta suttuisesta valokuvasta brittilehdet maksoivat kymmenen miljoonaa markkaa -enemmän kuin koskaan mistään Dianasta otetusta kuvasta. Sen jälkeen Diana oli julkista riistaa. Viime päivinä hänen jokaista askeltaan varjosti rahanhimoisten kuvaajien lauma.

Viimeisessä haastattelussaan Diana sanoi, että hän on saanut tarpeekseen. Hän jopa uhkasi lähteä lopullisesti brittein saarilta, jos häntä ei jätetä rauhaan.

Nyt, Dianan kuoltua, iltapäivälehtien toimittajat ja kuvaajat ovat joutuneet miltei käsirysyyn suuttuneiden ihmisten kanssa. Lehdet ovat tietysti kyynisen oikeassa. Diana myy, elävänä tai kuolleena.

Dianan suhde julkisuuteen oli ongelmallinen. Hän tiesi, ettei hän voisi paeta sitä. Toisaalta hän vieroksui sitä loppuun asti.

Toimittajat ilman rajoja -järjestö vaatii vakavaa keskustelua mediasta

Toimittajien oikeuksia valvova Toimittajat ilman rajoja -järjestö vaati tänään vakavaa keskustelua lehdistön asemasta prinsessa Dianan kuolemaan johtaneen turman jälkeen.

Pariisissa päämajaansa pitävä järjestö vaati, että lehdistönvapaudesta ja siihen liittyvistä vastuukysymyksistä on käytävä perusteellinen keskustelu. Järjestö muistutti myös, että paparazzeja ei olisi olemassa, jos "tietyistä negatiiveista ei maksettaisi maltaita".

Al Fayed nostaa syytteen

Mohamed Al Fayedin asianajaja Bernard Dartevelle ilmoitti tänään, että Dodi Al Fayedin kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta nostetaan siviilikanne heti kun se on mahdollista. Dartevelle ei kertonut ketä vastaan syyte nostetaan, mutta arvosteli ranskalaisen LCI-televisiokanavan haastattelussa ankarasti valokuvaajia, jotka olivat viime aikoina jahdanneet Dodia ja Dianaa.

Asianajajan mukaan Mohamed ja hänen poikansa Dodi Al Fayed olivat "tajunneet, että tämän kaltaisella saalistamisella voi olla traagiset seuraukset". Dartevellen mukaan kyse ei ollut vain yksityisyyden loukkaamisesta, vaan toimittajien elkeet olivat myös fyysinen uhka.

Ennen onnettomuutta Dartevelle oli saanut ohjeet ryhtyä oikeustoimiin sen jälkeen, kun toimittajat olivat lentäneet helikoptereillaan vaarallisen matalalla Al Fayedien huvijahdin ja lomapaikan yllä.
(MTV3-STT-Reuter-DPA)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.