Lehdet: Vuosi sitten Jemenissä siepattu sveitsiläisnainen on vapautettu

Jemenissä vuosi sitten siepattu sveitsiläinen opettaja on vapautettu, kertoo uutiskanava al-Jazeera. Myös Peninsula Qatar kertoo verkkosivuillaan naisen vapautuneen.

Lehti on julkaissut sivuillaan kuvan, jossa nainen poistuu lentokoneesta Qatarissa Dohan lentokentällä. Myös Twitterissä on levinnyt linkkejä kuviin.

Asiasta kertoo myös sveitsiläinen Blick-lehti. Se kirjoittaa maan ulkoministeriön vahvistaneen vapautumisen. Lehden mukaan hänet olisi jo vapautettu jo tiistaina. Nainen pääsee takaisin Sveitsiin pian, lehti kertoo.

Peninsula Qatarin mukaan vapautettua olivat vastassa apulaisulkoministeri Ali bin Fahad al-Hajiri ja suurlähettiläs Martin Aeschbacher .

– Olemme erittäin iloisia, että hänet on vapautettu ja kiitämme kaikkia, jotka auttoivat hänen vapauttamisessaan, suurlähettilään kerrottiin sanoneen.

Huhut vapauttamisesta levisivät julkisuuteen eilen. Muun muassa uutistoimisto Xinhuan mukaan Jemenin sisäministeriön edustaja oli vahvistanut tiedon.

Sen sijaan Jemenissä siepatuista suomalaispariskunnasta ja itävaltalaismiehestä ei ole uutta tietoa. Itävaltalaismiehen perhe julkaisi eilen videon, jossa he vetosivat poikansa vapauttamisen puolesta. Sieppaajien asettama takaraja itävaltalaismiehestä maksettaville lunnaille on tänään.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat