Mainos

Lehdet: Urpilainen haluaa opposition mukaan kuntauudistukseen

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) haluaa opposition mukaan kuntauudistuksen valmisteluun. SDP:n puheenjohtaja Urpilainen kertoo asiasta Turun Sanomien, Kalevan ja Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa tänään.

Urpilaisen mukaan keskusta ja perussuomalaiset voisivat tulla mukaan kuntauudistukseen virkamiesesityksen jälkeen. Hän pitää kuitenkin kiinni siitä, että hallituksella on kuntauudistuksen valmisteluvastuu ja eduskunta tekee lopulliset päätökset.

Turun yliopiston erikoistutkija Erkka Railo arvioi Turun Sanomissa, että Urpilaisen ehdotuksen taustalla voivat olla SDP:n heikot kannatusluvut. Railo arvioi, että puolue haluaa välttää ylimääräisiä rasitteita kunnallisvaalien alla.

Virkamiestyöryhmä julkistaa ensi keskiviikkona esityksensä uudesta kuntarakenteesta.

Kiviniemi tyrmää Urpilaisen kuntauudistuskosinnan

Keskusta ei ole lähdössä mukaan kuntauudistuksen valmisteluun. Puolueen puheenjohtaja Mari Kiviniemi tyrmää valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) tämänpäiväisen ehdotuksen, jonka mukaan oppositiopuolueet haluttaisiin mukaan tekemään uudistusta.

Kiviniemi toteaa tiedotteessaan, että keskusta on valmis yhteistyöhön hallituksen kanssa vasta sitten, kun kuntauudistus on "upotettu Atlantin syvänteeseen".

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.