Mainos

Lehdet: Seinäjoen keskussairaalaa häiriköity puheluilla – soittajat puhuneet tarkoituksella epäselvää ruotsia

3:13

Seinäjoen keskussairaala on joutunut tällä viikolla usean häirintämielessä tehdyn puhelun kohteeksi, uutisoivat Vasabladet ja Ilkka.

Ilkka kertoo, että sairaalaan on tehty tällä viikolla ruotsin kielellä toistakymmentä häirintäsoittoa. Lehden mukaan keskukseen soittaessaan henkilö on puhunut selkeää ruotsia, mutta osastolle yhdistämisen jälkeen puhe on muuttunut niin epäselväksi, ettei edes ruotsia äidinkielenään puhuvat hoitajat ole saaneet asiasta selvää. Sen jälkeen henkilö on soittanut uudestaan keskukseen ja antanut palautetta huonosta palvelusta ruotsiksi.

Puhelut olivat eilen jo rauhoittuneet. Soitot saattavat liittyä sote-uudistuksessa olevaan alustavaan päätökseen, jossa Vaasan keskussairaalan laajat päivystystoiminnot siirrettäisiin Seinäjoelle.

Ilkka-lehdessä hallintojohtaja Johanna Sorvettula pitää puheluita valitettavina. Tutkintapyyntöä ei sairaala ole pilasoitoista tehnyt.

– Haluaisimme välttää viimeiseen asti tutkintapyynnön tekemistä, sillä se ei edistä keneenkään asiaa, Sorvettula sanoo lehdessä.

Asiaan otti kantaa myös vaasalainen kansanedustaja Susanna Koski (kok.) Kansanedustaja kommentoi asiaa Twitterissä.

– Sivistynyttä porukkaa nämä suomenruotsalaiset, Koski kirjoitti.

Tämä taas sai Vaasan keskussairaalaan johtajaylilääkäri Auvo Rauhalan vastaamaan Twitterissä kansanedustajalle, ettei muutamasta pihapuhelusta kannata leimata kaikkia suomenruotsalaisia.

Koski on myöhemmin vielä Twitterissä jatkanut aiheesta kirjoittamalla tarkoittaneensa länsirannikon suomenruotsalaisia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.