Lehdet: Rata haluaa valtuuksia rikostutkintaan

Rahoitustarkastuksen johtajan mukaan epäilyistä saataisiin laajemmilla valtuuksilla selvemmät näytöt ennen asian siirtämistä poliisin tutkittavaksi.

Rahoitustarkastuksen Ratan johtaja Kaarlo Jännäri lisäisi virastonsa valtuuksia rikosepäilyjen tutkinnassa. Jännäri sanoo Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa, että näin epäilyistä saataisiin selvemmät näytöt ennen asian siirtämistä poliisin tutkittavaksi.

- Nyt meidän on vietävä asia poliisille, jos meillä on syytä epäillä jotain rikokseen tai rikkomukseen viittaavaa, Jännäri sanoo.

Rataa on arvosteltu siitä, että se vie liian kevyin perustein poliisin tutkintaan epäilyjä osakekauppojen sisäpiiririkkomuksista.

Poliisitutkintaan joutuminen saattaa johtaa maineen tai työpaikan menoon, vaikka epäilyt todettaisiinkin myöhemmin aiheettomiksi. Jännäri pitää nykytilannetta kyseenalaisena yksilön oikeusturvan kannalta.

Jännäri ottaisi mallia esimerkiksi Englannista ja Hollannista, missä rahamarkkinoiden valvojalla on huomattavasti suuremmat tutkintavaltuudet kuin Suomessa. Myös rangaistukset rikkomuksista ovat Suomea kovemmat.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat