Mainos

Lehdet: Poliisi teki merkittävän löydön turmalentäjän kotoa

Poliisi on tehnyt merkittävän löydön Germanwingsin turmalentäjän kotoa, kertovat muun muassa Daily Mail ja The Times.

Poliisi teki eilen etsinnät Andreas Lubitzin kotitaloon Montabaurissa ja asuntoon Düsseldorfissa. Poliisin edustaja sanoi Daily Mailille, että etsinnöissä löytyi jotain, joka saattaa selittää tapahtunutta. Timesille poliisi kertoi, ettei kyse ollut itsemurhaviestistä.

Lubitzin yksityiselämän on kerrottu olleen kriisissä. Saksalaislehti Bildin mukaan hän oli juuri eronnut naisystävästään.

Lubitzin epäillään lentäneen matkustajakoneen tahallaan päin vuorta Ranskan Alpeilla. Turmassa kuoli 150 ihmistä.

Naapurit ja tutut ovat luonnehtineet 28-vuotiasta Lubitzia tavalliseksi, sosiaaliseksi ja hauskaksi mieheksi, joka huolehti kunnostaan juoksemalla. Heidän mukaansa perämiehen paikka Germanwingsillä oli intohimoiselle lentäjälle unelmien täyttymys.

Lubitzin taustoista ei vielä eilen tullut julki mitään, joka olisi selittänyt epäillyn hirmuteon. Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere korosti hetimmiten, että Lubitzilla ei ole paljastunut olleen minkäänlaisia yhteyksiä terroristijärjestöihin.

Testeissä ei huomattu mitään poikkeavaa 

Saksalaislehdissä liikkui torstaina arvioita, joiden mukaan Lubitzilla olisi ollut mielenterveysongelmia, joiden takia hän olisi vuonna 2009 pitänyt muutaman kuukauden mittaisen tauon kesken lentäjäkoulutuksensa. Frankfurter Allegemeine -sanomalehden haastatteleman tuttavan mukaan Lubitz olisi tuolloin kärsinyt burnoutista ja masennuksesta.

Germanwingsin emoyhtiön Lufthansan toimitusjohtaja Carsten Spohr sanoi eilen, että Lubitz piti tauon koulutuksessaan, mutta ei kommentoinut tauon syytä. Spohrin mukaan Lubitz testattiin uudelleen, kun hän palasi koulutukseen tauon jälkeen.

– Hän oli sataprosenttisen lentokelpoinen, ilman minkäänlaisia varauksia, Spohr sanoi.

Spohr korosti, että saksalaisyhtiössä ohjaamohenkilökunta valitaan erittäin tarkasti ja joutuu käymään läpi perusteelliset psykologiset testit. Lubitzin kohdalla ei ollut huomattu mitään poikkeavaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.