Mainos

Lehdet: Neilimo pitää Ylen rakennetta liian raskaana

Yleisradion hallituksen puheenjohtaja Kari Neilimo sanoo, että Yle voitaisiin tulevaisuudessa pilkkoa eri yhtiöiksi. Hän ennustaa Verkkouutisten ja Nykypäivän haastattelussa, että Ylellä on edessään merkittäviä rakenteellisia uudistuksia.

Neilimon mielestä Ylen nykyinen rakenne on raskas. Hän arvioi, että Yle saattaa siirtyä yhdestä osakeyhtiöstä konserniksi, johon kuuluisi esimerkiksi Ylen tuotanto Oy ja vaikkapa Svenska Yle.

- Olisi helpompi valvoa, että Ylen tytäryhtiöt olisivat tehokkaita, koska niiden pitäisi tulla omillaan toimeen.

Nykyistä suurempi osa tuotannosta voitaisiin hankkia alihankkijoilta.

Neilimo visioi, ettei Yle omista tulevaisuudessa kovinkaan paljon omaisuutta. Yhtenä myyntikohteena hän mainitsee Helsingin musiikkitalon, jossa omistajina ovat Ylen lisäksi Senaatti-kiinteistöt ja Helsingin kaupunki.

- Yle lähti mukaan tähän musiikkitaloon, koska muuten sitä ei varmaan olisi saatu syntymään. Eihän Ylen tehtävä ole omistaa musiikkitalon seiniä, Neilimo sanoo.

Sasi: Ylen toimintoja voisi myös ulkoistaa

Yleisradion toimintoja voitaisiin ulkoistaa, arvioi Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok). Kokoomuksen Verkkouutisissa kantansa kertonut Sasi ei täsmennä, mistä toiminnoista olisi kyse.

Perustoiminnot Ylen pitäisi Sasin mukaan joka tapauksessa tuottaa itse.

Sasin mukaan asiasta on käyty jo alustavia keskusteluita, ja sitä pohditaan ensin Ylen hallituksessa. Ylen hallintorakenteen muuttaminen on Sasin mukaan niin laajakantainen päätös, että siihen vaaditaan myös Ylen hallintoneuvoston hyväksyntä.

Sasi kertoo, ettei ole vielä muodostanut omaa kantaansa asiasta.

Backman: Neilimon omia ajatuksia

Yleisradion hallituksen jäsen, SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Backman pitää Neilimon esittämiä ajatuksia tämän omina kommentteina. Backmanin mukaan ne eivät ole Ylen hallituksen linjauksia.

Backman ei halunnut suoraan kertoa kantaansa MTV:n uutisille, koska hänen mukaansa hallituksen asioita kommentoi ainoastaan puheenjohtaja. Hän kuitenkin korostaa, että Neilimon linjauksia ei ole lyöty lukkoon Ylen hallituksessa.

(MTV3 - STT)

Lue alkuperäiset jutut:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.