Mainos

Lehdet: Irakin-sota alkaisi täsmäpommituksilla

Yhdysvallat ja Britannia aikovat aloittaa sodan Irakia vastaan valtaisalla täsmäpommi-iskujen sarjalla, kertoivat amerikkalaiset ja brittiläiset lehdet tänään. Iskusarjan tavoitteena on muun ohessa presidentti Saddam Husseinin vallan symbolien tuhoaminen ja irakilaisjoukkojen taistelutahdon murtaminen.

Pentagon kaavailee sodan aluksi 3000 täsmäpommin aaltoa kahden ensimmäisen sotavuorokauden kuluessa, kertoi New York Time -lehti nimeämättömiin sotilaslähteisiin nojautuen. Iskujen kohteena olisivat mm. presidentti Saddam Husseinin palatsit sekä presidentin kotikaupunki Tikrit samoin kuin irakilaisten ministeriöiden rakennukset, kertoi brittilehti Observer.

Muita kohteita olisivat presidentin pojan Qudayn johtamat tasavaltalaiskaartin joukot sekä poliisivoimat ja Irakin salaisen palvelun joukot.

-Sota alkaa valtaisalla pamauksella, kertoi Observer lähteitään lainaten.

-Tarkoituksena on välttää taistelu Irakin kaupungeissa ja taivutella irakilaisjoukot huomaamaan pikaisesti, ettei hallituksen puolesta kannata taistella. Amerikkalaisjoukot aikovat edetä Irakiin Kuwaitista ja Turkista, kertoi New York Times.

Turkki ei ole toistaiseksi myöntänyt, ainakaan julkisesti, amerikkalaisille joukoille lupaa käyttää Turkin aluetta hyökkäykseen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja