Mainos

Lehdet: Al-Qaida-johtaja kehottaa iskemään suomalaisia vastaan

Terroristiverkosto al-Qaida-järjestön johtaja kehottaa iskemään Afganistanissa palvelevia suomalaisjoukkoja vastaan. Asiasta kirjoittavat useat aamun sanomalehdet.

Abu Sulaiman kirjoittaa blogissaan, että suomalaisjoukot ovat heikkoja ja välttävät taisteluita.

Hän myös muistuttaa, että suomalaisten Afganistan-operaatiolla on vain vähäinen kansan tuki. Tästä syystä isku suomalaisjoukkoja vastaan voisi johtaa joukkojen vetämiseen pois Afganistanista. Sulaiman kehottaa joukkojaan hyökkäämään suomalaisten tukikohtia vastaan Mazar-i-Sharifissa ja sitä ympäröivillä alueilla.

Abu Sulaiman on lähettänyt vastikään myös toisen viestin, jossa vaaditaan tuhopolttoaaltoa Eurooppaan.

Amerikkalainen arvostettu terrorismitutkija Evan Kohlmann kehottaa suomalaisia kiinnittämään huomiota Abu Sulaimanin viestittelyyn. Hänen mukaansa Sulaiman on ollut aiemminkin aktiivinen Pohjoismaiden suunnalla. Kohlmann kertoo, että Abu Sulaiman lähetti kuvan Tukholman joulukuisesta itsemurhapommittajasta al-Qaidan keskustelupalstalle jo ennen kuin miehen nimi julkaistiin mediassa.

Pääesikunnan viestintäosastolta kerrotaan, että vajaan parin sadan suomalaissotilaan turvallisuustilanteessa Afganistanissa ei ole havaittu minkäänlaista muutosta.

(MTV3)

Katso Suojelupoliisin viestintäpäällikön Liinu Lehto-Seljavaaran kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.