Mainos

Lehden julkaisema pikkutytön kirje nosti epäilymyrskyn

Netissä on noussut iso kohu Komiat-lehden pääkirjoituksesta, jossa pikkutyttö toivoo, etteivät vanhemmat tappelisi tai joisi jouluna.

Lehden julkaisemassa, 6-vuotiaan Neean kirjoittamaksi väitetyssä kirjeessä tyttö ei toivo muita lahjoja kuin vanhempien sovun ja raittiuden. Kirje on levinnyt Facebookissa, ja muun muassa Twitterissä on laajasti epäilty sen aitoutta.

Komiat-lehden väliaikainen päätoimittaja Anu Nahkala sanoi eilen Ilta-Sanomille, että kyseessä on aito lapsen kirje joulupukille.

Median toimintaa ennenkin kritisoinut Katleena Kortesuo julkaisi kuitenkin tänään blogissaan Nahkalan kanssa käymänsä keskustelun. Kortesuon mukaan Nahkala sanoo, että kirje on saatu lähteeltä, eikä kirjeen taustoja ole tarkistettu.

– Mitä hiton väliä sillä on, kuka sen on kirjoittanut, Nahkala sanoo blogissa.

– Lapsi on voinut kirjoittaa vaikka mallista, ja ehkä mummo on auttanut lasta. Tai ehkä joku kummi on auttanut Neeaa. Joku on voinut tehdä mallin, hän jatkaa.

Kortesuo epäilee blogissaan kirjettä väärennökseksi, sillä teksti on liian tasaista ja oikeakielistä kuusivuotiaan kirjoittamaksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.