Mainos

Legioonalaistautiin kuollut ehkä enemmänkin Norjassa

Tauti on saattanut vaatia uhreja jo ennen viimeviikkoista joukkotartuntaa Fredrikstadissa

Norjan lääkintäviranomaiset epäilevät, että legioonalaistauti on saattanut vaatia uhreja jo ennen viimeviikkoista joukkotartuntaa Fredrikstadissa. Östfoldin lääninsairaalasta kerrottiin, että useita kuolemantapauksia tullaan tutkimaan asian selvittämiseksi.

Valmiusjohtaja Per Engstrand huomautti torstaina, että tarvittavia näytteitä ei ole tallessa kaikista menehtyneistä potilaista. Koe voidaan tehdä virtsa- tai verikokeesta.

Keskiviikon jälkeen sairaalassa ei ole tavattu uusia tautitapauksia. Viisi ihmistä on kuollut nopeasti etenevään keuhkokuumeeseen ja sairaalassa hoidetaan noin kolmeakymmentä tautiin sairastunutta. Kolmen potilaan tilaa pidetään vakavana.

Myös Ruotsissa viidestä paperitehtaasta on löydetty suuria määriä Legionella-bakteeria, kertoi valtakunnallista tartuntatautirekisteriä ylläpitävä Smittskyddsinstitut.

Bakteeria on tavattu tehtaiden puhdistuslaitteista. Tilannetta ei pidetä kovin huolestuttavana, koska tähän mennessä vasta yksi ihminen Piitimessä on sairastunut bakteerin aiheuttamaan legioonalaistautiin marraskuussa. Viranomaiset kuitenkin selvittävät tartuntojen mahdollisuutta.

(MTV3-STT-NTB-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.