Mainos

Legionella-bakteeria tavattu taas Hollannissa

Hollannissa on jälleen tavattu vaarallista legioonalaistautia aiheuttavaa bakteeria. Legionella-bakteeria löydettiin tarkastuksessa porealtaasta Valkenburgissa Etelä-Hollannissa sijaitsevasta Thermae 2000 -terveyskylpylästä, ilmoitti Hollannin terveysministeriö myöhään eilisiltana.

Poreallas on suljettu eikä sen käyttäjiä tiedetä sairastuneen. Ministeriö yrittää kuitenkin tavoittaa henkilöitä, jotka tilauskirjan mukaan käyttivät allasta maaliskuun kahdella viimeisellä viikolla. Bakteeria ei ole tavattu kylpylän muista porealtaista.

Hollanti toipuu edelleen helmikuun lopulla riehuneesta maailman tähän saakka pahimmasta legioonalaistautiepidemiasta, joka levisi Bovenkarspelin kukkamessuilla Pohjois-Hollannissa käyneiden keskuudessa. Yli 230 ihmistä on sairastunut ja 21 menehtynyt. Legionella-bakteeri viihtyy vedessä, ja Bovenkarspelin epidemian uskotaan saaneen alkunsa messuilla olleesta porealtaasta. Hollannin terveysministeriö on sen jälkeen pannut toimeen tehotarkastuksia riskikohteissa, mm. paikoissa, joissa on porealtaita.

Legioonalaistauti diagnosoitiin ensi kerran Yhdysvalloissa, kun 180 amerikkalaisen sotaveteraanijärjestön, Amerikan legioonan, kokoukseen osallistujaa sairastui ja 20 kuoli Philadelphiassa vuonna 1976. Bakteerin uskotaan levinneen hotellin ilmanvaihtojärjestelmän kautta. Tartunta ilmenee yleisimmin keuhkokuumeena, mutta se saattaa aiheuttaa myös muunlaisia oireita.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.